NAPLES, Florida – The Club at Olde Cypress, one of the most vibrant, active and welcoming private clubs in Southwest Fla., has reopened its 34,000-square-foot clubhouse following the final phase of a major renovation of its interior and on the heels of a full-scale agronomic remastering of its golf course in 2021.
 
Inside Olde Cypress’ clubhouse, Winter Park-based Soco Interiors has transformed the golf shop, welcome area and offices with a contemporary palette of crisp whites, sophisticated grays and layered neutrals with accents of deep blue. The woodwork is painted a cool gray and blends perfectly with new silver and wood-accented pendant lighting and a modern sphere-shaped chandelier. 

Countertops are adorned with sleek Calacatta stone tops, and display areas for clothing and shoes create a neutral backdrop for displaying the latest fashion trends.
 
As part of the final phase, new custom mahogany doors were installed to welcome members into the new-look clubhouse. Oversized marble-look flooring and a palette of soft grays, blues, and white set the tone in the clubhouse’s bright, open spaces. 

Two gold-leafed glass chandeliers in the main hall serve as dramatic focal points, while new upholstered seating and fresh artwork add a contemporary touch. The lighter color scheme continues into the gallery and back hall with gray-toned luxury vinyl-wood plank flooring. New valances in a shimmery fabric contrast these light, sunny spaces.

“We all recognize how fortunate we are to be reopening our beautifully updated clubhouse during a time when the damage wrought by Hurricane Ian still impacts so many people in our region,” says Olde Cypress General Manager Ken Lanigan. “As we celebrate and enjoy our new project, our ownership, leadership and members continue to assist our community in its rebuilding efforts.”
 
The clubhouse renovation is part of a multi-million-dollar investment in Olde Cypress by owner STOCK Development. 

In 2021, the club’s P.B. Dye-designed golf course underwent a full agronomic remastering including resurfacing of all 18 greens, practice green and chipping area with TifEagle Bermuda. Tee boxes were also enlarged, leveled and re-grassing with Bimini Bermuda. The installation of a new subsurface drainage system allows for the rapid expulsion of excess water. 

To complete the project, the course’s 98 bunkers were refreshed with new edging, contouring and visually stunning sand.

In addition to the first floor, the clubhouse upstairs interiors were enhanced and refined. New artwork and accessories mix colorful, contemporary pieces with unique textural elements. The dining and ballroom spaces have been modernized with new lighting and flooring. The library has a lighter look with painted wood architectural details that contrast vividly with the fresh white walls.

Previous

Georgia’s Kinderlou Forest reduces workload with Capillary Bunkers

Next

Landscapes Unlimited completes major project at Colorado's Red Rocks CC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also